Democrația costă tare mult

,

Democrația înseamnă să faci alegeri și să le accepți consecințele. Ori să îi lași pe alții să aleagă pentru tine și să suporți consecințele.

Așa, pe scurt.

Gata, le-au dat, azi, la fix 28 de ani de la Revoluție, aleșii tăi au măcelărit justiția, și precum FSN in ’89, s-au întors iar împotriva românilor. Tot genocid. Și n-o zic eu, o zice Parchetul Militar.

Și va trebui să înghiți consecințele, vrei, nu vrei.

Au decis ca Președintele să nu îi mai incomodeze, la fel și DNA, DIICOT, ANAF ori judecătorii. Așa că l-au scos pe, Președinte din schema numirii conducerii singurelor instituții care îi mai puteau urmări și trage la răspundere. Iar judecătorii să fie numiți de Partid. Vă dați seama ce dosare urmează?

Până la urmă, de ce să nu ai la conducerea DNA un PSDist supus, unul care niciodată nu le va face dosare.

Și asta nu e nimic, partea urâtă abia începe.

Aleșii au votat că, dacă iau șpagă pentru un prieten sau rudă, nu se pune. Da, fix așa.

Evident, au scos incompatibilitatea ca să poată avea și firme în timp ce fură de la voi.

Atât de departe au mers, încât frauda fiscală de mare calibru e legală acum. Da, unul prins că a fentat statul cu 5 milioane RON, nu este infractor, nu mai poate fi condamnat. In timp ce un om simplu sau un patron care nu plătesc dările la stat, riscă pușcăria. Normal, de unde să mai fure ei dacă nu din banii tăi?

Nici asta nu găsești prea mult? Stai așa.

Au mers până acolo încât, speriați de dosarele pe care le au în spate, au scos probele video din lege. Practic, dacă un pedofil îți violează copilul ori un criminal îți ucide mama și totul e înregistrat de camerele video din lift ori ale unei bănci, Poliția și procurorii nu mai au voie să privească înregistrările pentru a-l identifica pe infractor. La fel, dacă te calcă un dement pe trecerea de pietoni și fuge dar un martor filmează cu telefonul și merge la Poliție să le arate scenă și numărul mașinii, poliția e obligată să îl trimite la plimbare și să caute alte probe. Gen, urme de roți, dracu știe.

Mai vrei?

Ăștia au foarte multe cadavre in dulap, foarte multe ciordeli și probleme. Ca să scape de ele au decis ceva și mai mișto. Anume, dacă procurorii fac o descindere trebuie să îi sune, să le ceară voie, să le spună pentru ce și doar probele alea să le ia în calcul. Gen, dacă unul e căutat pentru frauda fiscală dar în laptopul său sunt găsite și filmulețe cu el cum îți violează copilul, procurorii sunt obligați să distrugă filmulețele și să își vadă doar de facturile false.

Mai vreți?

Au votat ca achizițiile publice de sub un milion RON să nu mai fie publice. Să nu vadă prostul, a se citi cetățeanul, ce își mai cumpăra aleșii. Adică primarii, politicienii samd. Că, na, se lansează următorul iPhone ori Macbook și nu trebuie dobitoacele să știe că le-ai luat pe banii lor.

Și mai sunt multe, multe rău nemerniciile votate azi.

Dar, cum ziceam, democrația presupune răspundere și responsabilitate iar indiferența costă.

Doamne, și cât vom mai plati!

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *