Ungur și român prost vs. ungur smecher

,


Nici nu e greu sa vezi cat de prost e unguru. Ori românu. 
Proba I:

– se iau niste unguri tupeisti, li se dau multe paduri, si mai multe drujbe, foarte multi unguri si romani mai mici si mai prosti, plus obscen se multi bani. 

Proba II:
– ungurilor smecheri li se cere sa se foloseasca de romanii si unguri mai mici si mai prosti pentru a face bani cu ustensilele de mai sus. 

Proba III:

– inevitabilul se petrece, ungurul si românul mici si prosti, incep sa faca bani pentru unguru smecher, macelarind padurea din jurul sau. In cel mai fericit dintre cazuri, o parte din ungurii si românii mici si prosti, raman pasivi sau indignati. Dar tot in plua’i doare. 

Proba IV:

– incepe primul set de consecinte, inundatii si alunecari de teren, care fut sate si traiul multor unguri si români mici si prosti. Ce fac acestia? Se plang si dau vina pe oricine altcineva decat ungurul smecher. Sau ei insisi. 

Proba V:

– apare setul doi de consecinte, animalele salbatice, lasate fara paduri, hrana si adapost, incep sa iasa la plimbare prin satele romanilor si ungurilor mici si prosti, sa atace animale, chiar oameni. Evident, ungurul smecher e la adapost, asa ca tot românul si ungurul mici si prosti o sug. 

Proba FINALA:

– ce fac românul si ungurul mici si prosti? Se cearta cu autoritatile si cer liber sa impuste salbaticiunile, eventual sa taie si mai multe paduri. 

*articolul e o fabulă pamfletară dar aveți libertatea să inlocuiți personajele cu Verestoy si români si unguri mici si proști, după bunul plac. 

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *