De ce România va fi o următoare Sirie în curând.

,

Fiecare revoluție din Primăvara Arabă a fost, in esența, o luptă împotriva corupției. 
Sa luăm cazul Siriei și să facem o paralelă cu România. 

In 2011, niște elevi sirieni au scris pe zidurile unei scoli din orașul Daraa câteva sloganuri împotriva lui Bashar Al-Assad. “E timpul tău, Al-Assad” e unul dintre ele. 

Atef Najib, șeful Securității din Daraaa, vărul lui Assad, a venit a doua zi la școală, a întrebat copiii cine a scris mesajele, i-a arestat și torturat pe elevii care au pictat mesaje anti Assad pe zidurile școlii. Pentru că s-au luat de vără-su.

A doua zi, părinții celor reținuți au mers la sediul Securității din Daraa ca să ceară să le fie eliberați copiii. Verișorul lui Assad i-a umilit și trimis acasă fără să elibereze puștanii. 

Lumea din oraș s-a inflamat și părinții, împreună cu alte sute persoane din orașul Daraa au ieșit pe străzi pentru a cere decență. Rețineți, decență, nimic altceva, nu căderea regimului Assad. Nu încă. 

Regim care, asemanator celor din România modernă, are in fruntea structurilor, autorităților, factorilor decizionali, rude, rubedenii, nepoți, prieteni și parteneri. Nicidecum profesioniști independenți. Șefii armatei, și milițiilor, ministerelor, Curții constituționale șamd, erau, cum sunt și la noi din ’89 încoace, conduse de aserviții, rudele și prietenii regimului. 

S-a ajuns la un ciclu de proteste, urmate de violente și, a doua zi, înmormântări. Apoi război. 

Iar azi știm cu toții ce se întâmplă in Siria. 

Trebuie menționat și că totul venea pe fondul unei iritări a populației din zonă, pe un motiv aproape prostesc dar normal. Anul 2011 a fost unul foarte secetos iar agricultorii erau foarte afectați, aproape de foamete și supărați că statul sirian nu îi ajută. 

Ideea e că totul a început de la corupție. Iar la noi e regină. Țineți minte asta. 
Hai să ne întoarcem puțin la România și îți voi arăta cum am trăit-o și noi dar și cum o trăim. Iar, acum și, foarte probabil, în viitor.   

1989 -1990, un bolșevic hidos cu aroganțe de eliberator, a decis că România trebuie prostită și eliberată. Îl zice Ion Iliescu, e viu, nepedepsit și mândru. 

Doar că românii nu erau proști, chiar cu toții. Unii voiau Regele, alții țărăniștii, unii înapoi comuniștii. Al meu, fost comunist de vază, sef al Frontului Salvării Naționale, PSDul de azi, folosindu-se exact de rudele, nepoții și hoții din structuri, Armată, Securitate, Miliție și Televiziunea Română și-a făcut nestingherit magia. Cam așa:

– A lansat o propagandă ordinară împotriva țărăniștilor. Vă reamintiți de retardații care ziceau in ’89 la TVR că in sediul Partidului lui Rațiu au găsit droguri, muniție și masini de scris, da? Pentru că la TVR s-au instalat păpușile lor și nimic nu era mai simplu decât să facă propagandă. 

– A inventat și brevetat ideea ca România e atacată de teroriști. Pentru ca dețineau deja TVR și câteva ziare iar intoxicarea poporului cu amenințări care nu există era ceva facil și foarte, foarte necesar. 

– A întors Regele Mihai de pe Otopeni pentru ca, nu-i așa, Poliția, Vameșii, Securitatea, șefii aeroportului erau puși de ei. 

– A pus Armata sa intervină in forța împotriva românilor. Pentru ca la conducerea Armatei erau tot nepoții și executanții lor. 

– Văzând că lumea nu vrea tot Comuniștii înapoi și că au început proteste masive, culmea, tot in Piața Victoriei, pe modelul #rezist 2017, a chemat minerii să îi rupă cu bătaia. Pentru ca liderii minerilor erau proști, cumpărați și tot de-ai lor. Iliescu le-a mulțumit ulterior pentru “contribuția la reinstaurarea ordinii.” Îți dai seama, să chemi niște cârtițe fără neuroni, capabile doar să scormonescă în pământ, să facă legea și să îți căsăpească cetățenii. Partea bună și tristă e că tot Iliescu și ai lui i-au belit pe mineri, distrugând industria mineritului și lăsându-i pe instauratorii ordinii in foamete. 

– Acum, vei zice, bine, bine, dar de ce nu a/au plătit pentru toate astea? Asta mă face să râd, pe bune. 

Cum să plătească atâta vreme cât tot ai lor au fost la cârma, ei au guvernat, ei au condus țara, justiția, procuratura, armata, poliția și le conduc, chiar și azi? Ce dracu!
Ideea e că PSD, pe atunci FSN, ulterior PDSR, a preluat puterea în România prin lovitură de stat (dărâmarea comunismului și împușcarea lui Ceaușescu), crimă împotriva propriului popor (minerii care au ucis și rănit mii de oameni în 1990) și au condus-o prin genocid ( cazul HexiPharma in care niște băieți corupți au decis că pot face mulți bani dacă diluează dezinfectanții din spitale, cine știe câți oameni au murit cu zile astfel) și tot nepedepsiți sunt. 

Partea idioată e că românii i-au ales mereu să îi conducă. Asta spune TOT despre noi ca popor. 
Ne întoarcem in 2017, România pretinde că e democrație. Dar trăim vremuri tulburi, de la amuzante până la criminale. Iar. 

România e tot in mâna lor, avem o guvernare a nepoților, miniștri de carton, scoși de dracu știe unde, vedem cum X fiică a Y borfaș e pusă parlamentar și ne amuzăm, un băiat al nu știu cui e sef la o autoritate și tăcem, un comunist scârbos, Valer Dornean e președintele Curții Constituționale și ne irităm dar doar atât. Și numai cazuri de gen. 

Uite, câteva exemple aparent minore; CNAul se uită pe Cartoon Network când vine vorba de derapajele și intoxicarea Antenei 3 și a România TV. Pentru că, CNAul e politizat de PSD. Curtea Constituțională ia decizii mici dar sigure pentru a susține interesele borfașilor din PSD. Pentru că, CCR e politizată de PSD. În Parlament se încalcă norme și prevederi, se modifică de urgență legi, pentru a servi, rapid, unele interese. Pentru că oamenii care semnează sunt ai PSD. Institutul Național de Statistică, modifică statistici naționale, așa cum ii convine partidului. Pentru că INS e condus de cineva numit de Partid. 

Români, de un lucru să vă temeți, atunci când oamenii astia vor fi activați, atunci când vor trebui sa execute, atunci când li se va cere să tragă, O VOR FACE. 
*foto credit CNN & Facebook. 

Da-i o nota
7 replies
 1. Tom Copper
  Tom Copper says:

  Jigodie, pe partea externa, esti o jigodie indobitocita de CNN.
  Siria este unde este nu pentru ca are un regim corupt, ci pentru ca nu a putut fi corupt de cine trebuie.
  Cu cuvinte simple ca poate nu intelegi, nu a pupat poala cui trebuie. Si a mai fost inconjurata si de vecini binevoitori (poate mai putin Irakul carev insa e din 2003 sub papuc american).
  “Dictatorul” Assad poate si azi (dupa 6 ani de razboi) sa isi conduca singur masina sau sa mearga intr-o piata fara bodiguarzi si sa faca bai de multime. Crezi ca daca nu avea suportul vastei majoritati a populatiei, rezista 6 ani ? Chiar si liderii vestici afirma ca daca ar fi azi alegeri libere in Siria, Assad ar iesi cu 90%. Macroul de la Paris a zis saptamana trecuta ca nu exista succesor legitim pentru Assad.
  Asta in vreme ce surse vestice afirma ca 90 la suta din asa zisii luptatori pentru libertate de acolo sunt straini, nu sirieni.
  Vorbesti de coruptie ?
  De ce nu zici atunci si despre coruptia din arabia saudita unde o familie de imbuibati calca in picioare o tara intreaga, femeile sunt considerate animale domestice iar persoanele indezirabile (gay sau alte etnii sau religii) sunt biciuite sau decapitate iar protestatarii executati direct.

  Pe partea interna, cam ai dreptate, jigodie… dar paralela cu Siria e vadit propaganda si demonstreaza cat stii de putin despre ce se intampla acolo …
  Greseala pe care o faci tu, jigodie, si toti asa zisii analisti politici, e ca judeci societati si culturi orientale (despre care habar nu ai- sau ce cunosti, afli de la televizor- CNN), in paradigme sociale vestice.

   
  Reply
  • Jigodie
   Jigodie says:

   La partea cu popularitatea lui Assad ai mare dreptate. El inca e popular si apreciat de popor. Coruptia sistemului inca ramane. Eu vorbeam de fapte, ce face coruptia, nu neaparat manipularile externe. Faptul ca tu-ti versi frustrarea pe mine, e altceva. Fii pasnic, ura iti face rau :))

    
   Reply
 2. Tom Copper
  Tom Copper says:

  Hei, Jigodie, tot eu, Tom…
  Intr-un fel, speram sa demonstrezi ca ai macar un coi si sa aprobi commentul meu initial, pentru a repara cumva tampeniile pe care le-ai scris.
  Se pare insa ca nu e cazul.

  So long, sucker…

   
  Reply
  • Jigodie
   Jigodie says:

   Uite, ti-am aprobat, destept mic. Sa fii si tu fericit si bagat inseama. Altfel poate faci dracu vreo prostie, sari de la geam, ceva 🙂

    
   Reply
 3. Tom Copper
  Tom Copper says:

  Tot respectul . Am gresit cand te-am judecat prea devreme. You got balls !

  Coruptia si nepotismul sunt parti integrante ale tuturor societatilor din orientul mijlociu (poate mai putin Israelul care merge pe usoare alte reguli , dar au si ei problemele lor – pana la nivel de presedinte (Moshe Katsav) si prim ministru (Ehud Olmert ) condamnati pentru coruptie , printre altele , si aici vorbim numai de perioada post 2010.

  Unde vroiam sa ajung, este ca poti da ca exemplu orice tara din orient/golf pentru coruptia din acea zona , dar nu poti asocia asta cu ce se intampla acum in Siria, caci ce e acolo de fapt e o incercare externa de distrugere si fragmentare a unui stat suveran , literalmente printre cele mai drepte din zona – un stat unde femeile si comunitatile religioase sau de alta natura aveau (si inca au – in zonele controlate de guvern) drepturi la care altii din zone care sunt prietene cu americanii, doar viseaza…
  Intereseaza-te sau incearca sa afli cati romani (mai degraba romance :)) ) traiesc acolo si ce parere au despre viata lor in Siria si presedintele lor, asta daca vrei sa ai o imagine mai exacta…si NU TE MAI UITA LA TELEVIZOR pentru stiri din zona :))))

  Ca sa inchei, trei din cuvintele asociate cu coruptia : bacsis , ciubuc, pesches…vin cam din orient, pe filiera imperiului hotzoman…si asta ar trebui sa spuna destule..

  Tom.

   
  Reply
 4. Trei Şpe
  Trei Şpe says:

  o singura mentiune: aia care au gasit valuta, masini de scris automate si droguri la penetze erau in ’90, intre 13 si 15 iunie. ideea cu teroristii a aparut in timpul diversiunii incepute in 22 decembrie. pana in ziua de 22 decembrie, majoritatea romanilor habar nu aveau cine e iliescu. ilici a fost bagat la inaintare de “agenturi” care s-au asigurat ca dispare ceausescu si e inlocuit de unul mai servil “cauzei socialismului”. intre momentul decembrie ’89 si iunie ’90 s-au schimbat oamenii din sistem cu rudele, nepotii, vechii colegi si tovarasi din esalonul 2. iliescu a zis initial ca nu face partid si nu participa la alegeri, apoi lumea s-a inflamat cand a fost evident ca a mintit. APOI a chemat minerii, dupa ce deja fusesera niste batai crunte prin ungurime. primii 5 ani dupa 89 a fost haos general, totul era la pamant. nu ca ar fi mai bine acum, dar e bine sa stim ordinea exacta a evenimentelor.

   
  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *