PERSONALITY TYPE: JIGODIE

SEX: F

AGE: just a number and counting

HEIGHT: 180 – se putea si mai rau

WEIGHT: 59 – se poate si mai bine

HOBBIES: life, sport, my job, writing, smiling, slalom printre idioti, zbor cu parapanta, tatuaje pe creier, plimbari cu metroul prin ploaie, bla bla …

PERSONALITY TYPE: JIGODIE

– What?!

– What what?

-Cum adica jigodie?

-Cum adica cum adica? Uite asa, no more good girl, no more free hugs, no more “smile is contagious”. Stay back, I am a jigodie! Lucrez cu oameni. Mi-am pus amprenta asupra vietilor unora dintre ei pentru totdeauna. Am schimbat drumuri, adica drumuri de mare viteza catre iad. Le-am tras de volan, le-am luat boii de la bicicleta, le-am furat bateriile, le-am pus bete in roate, dar le-am schimbat drumurile unora care mai apoi au zambit plangand obositi si constienti si au luat-o de la capat. Imi place asta de mor. Uneori e singurul lucru care imi place din tot ce e in jur, in jurul vietii mele personale. Cand imi dau seama de saracia asta, incep sa caut cu disperare bunul din om, pentru ca sunt o umanista si cred cu tarie ca omul se naste bun. Nu-mi iese prea bine. Omul se naste bun, dar societatea arde pe repede inainte. Societatea taie aripi. Ba nu, nu taie nimic, jumuleste. Ca in filmuletele alea in care extremistii decapiteaza cu cutitul ala bont. Societatea asta de mare cacat nici nu are, macar, un cutit bine ascutit cu care sa taie chirurgical – zup, gata, nu mai e! Nu, jumuleste lent de te ia dracu, pana cu pana, fir cu fir, neuron cu neuron, emotie cu emotie… Daca nu esti rezilient, in zece ani de la lansare devii o mare lepra. Momentul, varsta de lansare este, pentru fiecare, diferita, dar termenul de prelucrare de maxim zece ani e garantat.

Ii iubesc pe oameni, dar in secret, exact ca in zicala aia veche de o zicea mama, conform careia copilul trebuie pupat in somn sa nu I se urce la cap. In rest, sunt o jigodie. Tot mai bine decat lepra.

-De ce scrii sub pseudonim?

-Scriu si foarte asumat in alta parte si nici aici nu sunt chiar anonima, sunt oameni care stiu cine este Nofreehugs, vreo doi-trei care merita.

  

JIGODIE = ANIMAL SALBATIC = mecanism de aparare/conservare

LEPRA = OMUL NEOM = nimic

(ca sa ne intelegem)

 

JIGÓDIE ~i f. …….. 3) fam. Animal sălbatic (fioros); dihanie; jivină; jiganie; lighioană. [G.-D. jigodiei; Sil. -di-e] /cf. ung. Zsigora

LÉPRĂ, (2lepre, s. f. …….. 2.Fig. Om lipsit de conștiință, de caracter, fără scrupule. – Din ngr. lepra. 

 (definitiile sunt selectii, stiu, dar sunt o jigodie, stii)

Acest articol este opera unui contributor al blogului, nu este scris de Jigodie

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *