Salutari din Prelungirea Ghencea!

, ,

Domnule primar al capitalei, contam? Aceasta este intrebarea. Sau ne numarati doar la vot si la biruri?

Stiu, raspunsul este acelasi, a fugit Firea cu banii.

Ati lasat santierul Prelungirea Ghencea de izbeliste de multe luni bune. Felul in care a fost “conservat” acest proiect incalca orice lege, orice regula, orice norma de bun simt. Gropi neastupate, trotuare impracticabile, marcaje rutiere fara niciun inteles si care incalca codul rutier, iar zona de mijloc a soselei in portiunea dintre intersectia cu Strada Brasov si cea cu Strada Raul Doamnei este tentativa la omor.

In urma cu aproximativ doua luni a fost turnata o bretea de acces din sensul catre iesirea din oras in strada Drumul Cooperativei. Au venit oamenii, au turnat asfaltul care traverseaza aceasta zona de mijloc (scuar), au pus gardurile si parapetii la fel de fara siguranta, lege si regula si au plecat. In acest viraj, dar si in zonele trecerilor de pietoni avem vizibilitate spre zero datorita vegetatiei salbatice din mijlocul soselei.

In urma cu cateva zile, intr-o seara ploioasa, pe cand viram catre Drumul Cooperativei din sensul opus venea cu viteza o masina fara lumini pe care nu am vazut-o din cauza vegetatiei. Nu era noapte. Am reusit ca prin minune sa evitam impactul. Atunci am hotarat sa cer ajutor autoritatilor.

Am sunat la ADP 6 unde cineva mi-a recomandat sa caut pe net compania care administreaza santierul. Mi se pare un soi de noaptea mintii sa fii intampinat cu un astfel de raspuns.

Pentru ca mie chiar imi pare o foarte mare problema de siguranta am revenit dupa cateva zile la acelasi ADP si am cerut sa discut cu altcineva. Dl. Breaban, sef serviciu tehnic, primul om cu bunavointa intalnit, m-a indreptat catre Primaria Bucuresti si Administratia Strazilor. La Primaria Bucuresti , la numarul ala de pe site nu a raspuns nimeni.

Va anunt acum ca am cumparat de la Dedeman de 25 de lei o foarfeca pentru vegetatie si de 5 lei de manusi. Am mai investit o ora dintr-una din diminetile mele si am defrisat zona in care vegetatia reducea vizibilitatea din viraj. Vorbim de buruieni cu inaltime de aproape doi metri.

In alta zi am cumparat un erbicid si am si erbicidat zona defrisata. Am mai dat 25 de lei. Ma simt un pic mai in siguranta acum si simt ca si copilul meu e mai in siguranta. Dumneavoastra ce mai faceti? Cum va simtiti? Sunteti bine?

Stiti, ma gandeam ca o ora de tuns balarii dimineata la sapte e sport si sanatate, e aur curat. Mai cumpar eu o foarfeca si manusi, dau si cafea si apa plata, ca stiu ca a fugit Firea cu banii si va invit sa facem curat in zonele trecerilor de pietoni din santierul asta nenorocit.

Ah, voiam sa va mai spun ca mi-am rupt un pic masina cand am fost la Dedeman. Cred ca si de acolo s-a furat mult. Stiti de ce zic asta? Ca sunt acolo o sosea si un sens giratoriu pe care le-au turnat asa, pe camp, fundatia au furat-o. Acum ca a plouat, a fugit campul de sub asfalt si asfaltul a cazut.

Da, va cred ca sunteti, probabil, ocupat cu problemele capitalei, ca va dati peste cap sa dati caldura bucurestenilor, dar in egoismul meu, eu care am soare in fata blocului as vrea sa primesc rezolvare la ce va semnalez.

Va pun aici niste poze ca sa intelegem despre ce vorbesc.

 

Asa arata vegetatia in zona virajului in dimineata zilei de 1 Iulie.

Asa arata dupa.

 

Soseaua de sub care s-a furat fundatia. Fie are niste cocoase de 25 de cm inaltime care lasa orice masina fara burta, fie are niste gropi in care incape o masina intreaga.

Cateva, putine, sa nu ne enervam prea tare, imagini din conservarea proiectului Prelungirea Ghencea.

Salutari din Bucuresti, Domnule Primar!

Acest articol este opera unui contributor al blogului, nu este scris de Jigodie

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *