Asta e poliție sau protecție pentru mafie?


Ministerul Afacerilor Interne ne arată pe zi ce trece că agenții săi nu au coae decât în fața omului cuminte.

A babei care se duce după lumânări dar uită declarația, a copilului pe care îl trimite mă-sa după pâine sau a țăranului care muncește liniștit la câmp.

Pe ăștia îi amendează de îi rupe. Apoi se laudă cu prada și își plâng polițiștii sau jandarmii “eroi”.

Când e vorba să dea de vreun șmecher, vreo haită de turbați, vreunu care să ridice vocea la ei, legea se întoarce la 180 de grade și agenții le pleacă cu coada între picioare.

Umili, tăcuți dar frustrați.

Și ca să scape de frustrarea acumulată pun iar ochii pe un fraier. Și-i dau maxima.

Da, pt omul simplu nu există vorbă bună, nu există omenie, nu există amendă minimă sau avertisment. Alea sunt doar pentru golani.

Asta nu e lege, asta e întărirea mafiei și jaf.

Haiducia nu se mai face cu sabia, se face cu uniforma.

La fel fac și cu mafia lemnului, cu babele alea de cară crengi cu spinarea. În timp ce camioane cu bușteni rup șoselele. Atât de corupți sunt că au și amendat oameni care reclamau transporturi sau tăieri ilegale de lemn la 112. După care se întorceau la rupt babele. Adevărata mafie.

Păcat de polițiștii ăia, puțini dar idealiști, adevărați, ăia cu ale căror se laudă șefii lor pe Facebook, încercând să se inflitreze și ei, javrele, printre faptele celor buni.

Apropo, dacă tot aveți o rubrică cu polițiști buni, de ce nu faceți și 400 de rubrici cu polițiști de căcat? Slavă Domnului, aveți ce promova.

Rușine, mare rușine să vă fie. Nouă ne e deja scârbă. Mare. Mare de tot dar nu suficient de mare încât să scăpăm de voi.

Nici noi n-avem coaie.

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *