postacii, cenzura, ura, credinta, … sau despre a fi bun, dar nu prea

In urma cu ceva vreme, de cand stam cu totii acasa, am primit invitatia de a adera la grupul de facebook “Inapoi la simplitate”. Am gasit acolo oameni cu inclinatie spre liniste si frumos, postari de documentare din domeniul credintei si crestinismului, muzica, slujbe si stiri. Postari firesti ale oamenilor, pana la urma toti suntem la fel doar ca in alte domenii de interes. Grupul este mai mult despre credinta, religie si biserica decat despre simplitate, in opinia mea asta nu este deloc simplu. Si stirile sunt mai mult din zona asta de viata, dar cum spuneam, domenii de interes. Eu am gasit lucruri placute pe grup.

Astazi am avut o experienta interesanta in interactiunea cu doamna moderatoare a grupului sau cu una dintre moderatori…

Si am sa va spun povestea in imagini mai jos:

 

  

  1. in dimineata acestei zile pe grupul mai sus mentionat am gasit o postare video in care niste utilaje de tehnologie avansata defrisau zone de munte. era un colaj. mai multe tipuri de utilaje, mai multe operatiuni, mai multe zone. era o postare veche, din 20 noiembrie 2019, dar pe care cineva a distribuit-o aseara pe grup. mesajul era “asa se opereaza in padurile noastre”. bineinteles comentariile pe masura; unii plangeau pentru macel, altii injurau criminalii si, desigur, pe neamtul care a furat copii si vinde padurile. din pacate nu am capturi cu toate comentariile, este foarte adevarat ca nu ma asteptam ca postarea sa dispara si nici nu am facut capturi pentru scrierea asta ci doar pentru discutii libere cu un amic caruia ii descriam lucrurile.

 

   

2. tehnologia avansata din imagini imi starneste deopotriva invidia – la gandul ca la noi in tara daca este nevoie sa se faca o defrisare controlata, zeci de oameni muncesc in conditii foarte grele si expusi la risc si furia – la gandul ca oamenii manipuleaza si se lasa manipulati asa, urat. am cautat pe youtube utilaje pentru defrisari si am gasit destul de repede fix unul dintre materialele din care era compus cel din postare.

am scris in comentarii si am asteptat sa vad ce se intampla. postarea a disparut cu totul. m-a intrigat destul de tare faptul ca a stat acolo aproximativ 12 ore pana am postat dovezi ca era o postare mincinoasa, apoi a disparut. 🙁

 

  

3. m-am luat cu treaba si am uitat, dar cand am intrat din nou pe facebook am gasit o postare  interesanta si mi-am amintit de ce s-a intamplat dimineata. am hotarat sa intreb si sa ma lamuresc.

 

 

4. am intrebat si am primit si raspuns. doamna cu cravasa s-a suparat si s-a simtit provocata. Doamne ajuta! in postarea respectiva nu se facea reclama la nimic, dimpotriva, erau sterse logourile pe care eu le-am gasit in materialul de pe youtube. erau doar utilaje in actiune, taieri, dezradacinari, curatari automate de crengi si taieri de busteni. comentariile erau pe masura. postarea cu totul era denigranta si avusese timp sa transmita un mesaj rau intentionat.

 

 

5. dupa cateva minute toate comentariile mele au disparut, probabil au fost ascunse, la postarea la care discutam au fost oprite discutiile, iar cand am vrut sa ii scriu mesaj privat doamnei nu am putut-o contacta.

aceasta ultima imagine este reluata de la punctul 3 – dialogul asa cum arata el inainte ca eu sa ma alatur, toate replicile mele au disparut, iar in partea de jos ca doamna a oprit comentariile.

Nu am taiat din capturi chiar daca am lasat acolo jumatati de fraze pentru a nu lasa impresia ca am scos ce nu imi placea. Se poate vedea continuitatea.

Eu sunt tot eu. Cu aceeasi credinta in Dumnezeu, cu aceeasi fuga de oamenii rai, cu aceeasi furie pentru cei care ne conduc atunci cand fac greseli, la fel de fara convingere politica.

Acest articol este opera unui contributor al blogului, nu este scris de Jigodie

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *