Blonda, Vand BMW!

, ,

Am ieșit prin gheața de ieri până la supermarket după câte unele. Mă întorceam spre casă conducând relaxat pe drumuri relativ libere de duminică după-amiaza, in sezon de freezing brain. Intru pe Drumul Cooperativei, stradă cu o bandă de mers pe sens, văd la distanța mare un autobuz 185 și încetinesc pentru că pe sensul lui erau parcate înșirat cam 8-12 mașini. Șoferul autobuzului îmi face semne “flash” cu farurile, semne care în mintea mea de blondă înseamnă că omul îți cere să treci. Sensul meu liber, sensul lui blocat.  Calc accelerația și trec de aproximativ 80% din porțiunea pe care banda lui era ocupată, dar el când ajunge acolo nici gând să oprească, trage de volan, depășește două mașini parcate, vine în fața mea și se poziționează pe banda pe care mă deplasam, oblic în raport cu axul drumului astfel încât colțul față-stânga aproape că e deasupra bordurii din dreapta mea. Mă uit la el și gesticulez siderată un “ce faci frate?” moment în care îi citesc pe buze “pula mea”. Ei bine, este foarte adevărat că atât cât pot și știu eu să înjur atunci când sunt agresată degeaba duminică după-amiază e posibil ca un sofer de autobuz să nu stie.  A claxonat de câteva ori, iar eu i-am explicat că nu am cum să îi fac loc pentru că bordura e foarte înaltă și mai mult de atât nici nu vreau pentru că am prioritate iar el este un jegos și morții, răniții, mă-sa și @#%^(@&%^&$&#* …

 

Din spatele lui apare o mașină care se urcă pe trotuar, ne depășește pe amândoi și abia acum începe distractia. Mașina, un audi cu nr de înmatriculare de IF. Șoferul, un … “cel mai idiot orice din univers” pe la vreo maxim treizeci de ani, cu ochelari de soare, ușor supraponderal, cu comportamente de Dl. Goe.  Genul ăla de copil pe care colegii de școală l-au șicanat și trimis acasă plângând zilnic. Se dă jos din audi, vine la mine, trântește o palmă (cred) în mașina mea, trage de portiera pe care o deschide și începe să urle:

“Dă-te la o parte! Acum! Acum te dai la o parte! Acum! Dă-te la o parte futu-ți morții mă-tii!”

Totul cu o atitudine de “Mam’ mare, de ce nu vine? Vreau să vie!” și în timpul ăsta își umfla umerii.

Stupefiată și fără prea mare timp și putere de reacție îl întreb pe “cel mai idiot orice din univers” cine e și ce vrea, dar el nu știa nimic altceva. Își umfla umerii și pectoralii ca o gorilă lovea în mașină și urla.

Și-a făcut numărul și a plecat spre mașina lui, s-a urcat și a demarat. I-am facut o poză, să îl am pentru orice eventualitate. Nu se știe când aș putea avea nevoie de un “cel mai idiot orice din univers” să bată femeile care mă supără.

Trece un domn care vine la mine și spune: “nu îi faceți loc. Vin pe trotuar în spatele dumneavoastră și am văzut ce a făcut nesimțitul ăsta.”

Mă urc în mașină, cuplez marșarier și … apare dânsa. 165 cm, păr blond, bot roșu, machiaj strident, debit verbal care amintește de Catrina (furtuna, zic), spumegândă. Trage de portieră și începe să urle “din cauza ta ne tratează barbații ca pe niște blonde proaste”. Eu siderată o întreb ce vrea și de unde a apărut și îi mai spun că e treaba ei cum o tratează barbații dar eu nu am simțit niciodată așa. Ea îmi explică spumegând că era în autobuz și trebuia să ajungă undeva, noroc că șoferul a fost drăguț și i-a deschis ușa să coboare. Și am întrebat-o dacă  nu se mai grăbește, dar nu mai știu ce a răspuns pentru că de niciunde apare din nou “cel mai idiot orice din univers” care plecase și urlă “Fă, cui morții mă-tii faci tu poze, fă?” și îi zic că lui, pentru că aș vrea să știu cum se bate cu băieții după ce am văzut cum se bate cu fetele. Doar că deja nu mai era nimic de vorbit cu nimeni. Blonda și cu idiotul trăgeau acum, nu mai știu sigur care, de portieră și urlau la unison “ nu pleci nicăieri” iar el zicea ceva de o amendă penală în timp ce ea urla ceva despre “nu ai niciodată prioritate, nu există prioritate, dacă conduci un bmw, nu ai prioritate, noi aveam prioritate”. Și am început să ne împingem, atingem și să tragem de portiera mașinii fiecare conform dorințelor proprii. Whatever, nu mai știu cum dracu am plecat toți de acolo. “Cel mai idiot orice din univers” s-a evaporat după ce i-am vorbit de băieți. Cred că nu-i plac. Blonda, cred că s-a urcat înapoi în autobuz și eu am făcut niște manevre care m-au transportat într-o parcare în care am rămas o vreme să îmi aliniez neuronii, să îmi chem rațiunea acasă, să-mi număr emoțiile și să vomit.

Trece vreo oră, timp în care încerc să îmi amintesc de starea pe care o aveam înainte de eveniment, dar nu-mi iese. Între noi fie vorba, încă nu mi-a reușit nici azi. O cunostință îmi trimite pe watsapp un link către o postare facebook și mă anunță că sunt celebră. O tânară postase într-un grup virtual al cartierului două video filmate din autobuz în timpul tărășeniei, cu ceva comentariu malițios despre cât sunt eu de proastă. Postarea avea în momentul ăla mult peste o sută de comentarii din care cam 80% în favoarea mea și în defavoarea celei care postase și a șoferului de autobuz și  cam 20% din cele care făceau referire la blonde, prostie, șoferi de bmw, permise cumpărate … Am scris și eu vreo trei comentarii acolo, le-am povestit tărășenia și i-am invitat pe oameni la cafea în cartier să ne susținem pozițiile cu argumente, să mai învățăm unii de la alții și să mai trăiască și patronii cafenelei din ceva, dar imediat postarea a fost stearsă. Am rămas cu niște fani pe care nu mi-i doream.

La naiba, m-am luat cu poveștile …

 

Concluzii:

 1. Circul de multă vreme pe șoseaua aia și mereu, dar mereu, am dat voie autobuzelor să circule. Acum nu mai cred că poveștile despre tupeul, prostia si răutatea îngrozitoare a șoferilor de autobuz sunt exagerate. Iar soferul de autobuz de ieri, cel care a provocat toată situația asta, a plecat liniștit în treaba lui.
 2. Goe, ăla … oare așa ar fi procedat și dacă la volanul mașinii mele s-ar fi aflat un bărbat de doi metri? Vreau să aflu asta.
 3. Comentariile agresive, jignitoare și misogine de pe facebook, majoritatea, erau scrise de femei și celor mai multe dintre ele le-au răspuns niște bărbați care le jigneau. Trist. Trist și cu femeile, trist și cu barbații.
 4. Da, de trei ani conduc o mașină sport marca BMW și am părul blond. Am mai simțit în anii ăștia că oamenii mă etichetează, dar ieri am fost pur și simplu îngrozită când mi-am dat seama că isterica a coborât din autobuz cu lecția bine învățată “blondă proastă cu bmw”, “prioritate de bmw”, “femeie proastă” … și era o femeie. Blondă. Blondă proastă fără bmw care se sufoca de nervi, ură și prostie.
 5. Răutatea și prostia bat orice! Orice lege, orice rațiune, orice cutumă și urmă de educație, de empatie si de civilizație. Punct!
 6. Tânăra care a postat pe facebook este, în accepțiunea mea, un copil. M-a expus și s-a expus unor mârlănii. Ce bine ar fi dacă am putea să ne învățăm copiii că nu pentru asta au telefoane! Astfel încât, atunci când ajung la 25 de ani să nu faca asta.
 7. Mă mai întreb: dacă atît de mulți oameni erau împotriva șoferului de autobuz pe facebook, câți din cei prezenți (s-au aliniat câteva mașini acolo) au asistat tăcuți deși vedeau clar abuzul?
 8. Vând BMW! Veți mânca bătaie pentru el, dar merită, e o mașină bună și frumoasă.
 9. Ne naștem educabili și tâmpibili în egală măsură. Șansă și risc. Dacă ești expus riscului mai mult decât șansei într-o zi vei ajunge să abuzezi de faptul că mașina ta e mai mare sau autobuz, sau vei ajunge să abuzezi de faptul că ai o sută de kg în fața unei femei de cincizeci, sau vei ajunge să abuzezi de faptul că turma e de partea ta. Adică vei ajunge tâmpit.
 10. Opriți, dracului, planeta, că altfel mă arunc din mers! I’m sick of it!

Acest articol este opera unui contributor al blogului, nu este scris de Jigodie

Da-i o nota
2 replies
 1. Mihai
  Mihai says:

  Vinde BMW ul. Ia și tu o mașină care sa blocheze ușile când pornești motorul. Și cumpără un spray, un pistol cu bile, orice. Trăiești în România, plm…

   
  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *