#Colectiv dupa 3 ani

, ,

Image result for #colectiv

Eu cred ca stirea asta sumarizeaza cel mai bine realitatea poporului roman, probabil cel mai las si inutil dintre popoare.

Deci, stirea;  Un tânăr ars din Neamț, refuzat la internare în București de un secretar de stat: ”Descurcați-vă măcar 24 de ore, ca după să încercăm să găsim un loc la București” / Sorina Pintea anunță că pacientul va fi transferat în Belgia.

Un tânăr de 29 de ani rănit grav într-o explozie care a avut loc miercuri în Piatra-Neamț nu a putut fi transportat la un spital de arși din București din cauza lipsei de locuri, potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Pe scurt, la 3 ani de la tragedia #Colectiv avem un popor de criminali care i-a votat tot pe criminali la carma tarii, nu avem niciun vinovat, avem legi care sa se asigure ca vinovatii fac puscarie in conace, asta daca e sa faca, am descoperit degeaba ca aia de la HexiPharma ne omorau cu zile, am ras ca prostii cand Secureanu o futea pe Vrabi pe banii nostri si, cel mai criminal dintre gesturi, ne faceam laba pe PornTube cand alesii votau ca scolile, gradinitele ori liceele sa nu mai aiba nevoie de autorizare ISU. Pentru ca 9 din 10 sunt gata sa iti striveasca copilul in caz de ceva.

Da-i o nota
3 replies
  1. Alecone
    Alecone says:

    Salut!

    Nu suntem un popor de criminali, asa cum spui tu. Faptul ca la conducerea tarii si in unele ministere sunt oamnei incompetenti, nu este vina poporului. E o vorba, nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. Dar asta este o alta discutie. Referitor la popor, ma uit in arborele meu genealogic si vad niste parinti care mi-au dat cei 7 ani de acasa cu ” executare”, vad un bunic care a fost pe front in Rusia, vad oameni frumosi, cinstiti si drepti. Dincolo de asta, legat de momentul Colectiv, vad oameni care nu erau rudele copiilor de acolo, dar care plangeau si incercau sa-i ajute. Daca in seara aia de octombrie ai fost acolo si ai simtit mirosul de carne de om arsa si ai vazut cum incercau niste oameni sa ajute, nu ai voie sa spui ca suntem un popor de criminali. Poti spune ca o generatie este naspa, nefericita sau , un termen uzual, de sacrificiu.

    #respect

     
    Reply
    • Nofreehugs
      Nofreehugs says:

      Salut!

      Sunt de parere ca daca chiar crezi ca “nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile” te poti teme ca deja ai cazut in capcana mai modernului “ma pis pe el de vot”.
      Si in istoria familiei mele bunicul matern s-a intors din Siberia fara un picior si a murit dupa 90 asteptand americanii, dar poporul asta, din nefericire, nu este arborele tau genealogic, al meu sau al inca doi-trei care mai dam spasmodic dintr-un picior incercand sa rezistam. Poporul asta este o societate bolnava, suferinda, ciopartita de comunism, iar noi suntem o generatie urata. Suntem o generatie de ignoranti, invidiosi, egoisti, delasatori, rai. Poate ca in istoria lui, poporul asta nu a fost popor de criminali, dar azi, cata vreme ne multumim sa comentam de pe margine pe cei care fura educatia, sanatatea si libertatea de exprimare a copiilor nostri, dar cand vine vorba de actiune nu votam ca noi nu facem politica si ca oricum nu conteaza, suntem la fel de vinovati ca ei. Suntem generatia vinovata pentru “uciderea” generatiei urmatoare.

       
      Reply
  2. Alecone
    Alecone says:

    Hello Nofreehugs!

    Pe mine m-a invatat cineva ca nu poti face bine cu forta altui om. Sunt un om care a fost in decembrie 89 pe strazi , la fel si in ianuarie 90, iunie 90. Am fost acolo unde credeam eu ca e important sa fiu, cam pana prin anii 2000. Totul asumat. Ma refer la miscari sociale. Recunosc, de atunci m-am retras intr-o carapace a mea si am incercat sa-mi conserv valorile morale pe care le dobandisem pana atunci. Sunt convins ca asa cum sunt eu, mai sunt si alti oameni.
    Te citez : Suntem o generatie de ignoranti, invidiosi, egoisti, delasatori, rai. Te contrazic : nu ma simt bizon in trafic,nu fug de oamenii care imi povestesc despre problemele lor, nu ma gandesc de ce “ala” are mai mult decat am eu desi muncesc de 3 ori mai mult. Stiu insa sigur ca voi suna la Politie daca voi auzi in apartamentul vecin plansete de copil sau tipete de femeie batuta.

    Mie, personal, mi re pare periculoasa aceasta rezolutie : suntem un popor de criminali. Echivaleaza cu=frate nu mai e nimic de facut cu noi, suntem praf, mortii nostri, scapa cine poate.

    Nu, nu suntem vinovati pentru “uciderea” generatiei viitoare. Generatia viitoare o reprezinta copii nostri, pe care ii crestem cat de frumos putem/stim.

    In rest, sa auzim doar de bine.

     
    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *