iar daca tot vorbim de justitie..cea doljeana e apogeul

..se pare cea de la Dolj e cea mai cea

mai jos am sa citez un articol relevant despre cum justitia doljeana are grija de infractori. Ma gandeam candva sa relansez, aci pe blog, unele branduri autentic romanesti, printre ele s-ar regasi “Justitia de Dolj” ori “Permisul de Arges”.

Ca tot duce tara asta o acuta lipsa de identitate.

Veti constata ca fie ucizi cu sange rece cu o pusca, fie omori cu un Ferrari, fie te pisi pe intreaga politie si pe serviabilele autoritati, “Justitia de Dolj” te reabiliteaza intr-un timp record. Devii liber, responsabil, demn, nepatat.

Dar hai sa citim articolul…

Cazul bătăuşului din BMW a readus în atenţia publică hibele sistemului judiciar
din Oltenia, care albeşte dosarele penale ale interlopilor. În ultimii ani,
judecătorii din Bănie au redat libertatea unor indivizi deosebit de periculoşi.
Astfel, tribunalele craiovene au devenit preferatele infractorilor din toată
ţara.

„Infractorii sunt privilegiaţi în Craiova. De-aia ajung mulţi oameni să-şi
facă singuri dreptate. Mă aştept să-l acopere dacă are o situaţie bună şi
relaţii la nivel înalt. Cu bani poţi cumpăra orice în România! Vreau să mut
procesul la instanţa din Bucureşti şi sper ca acolo criminalul să primească ce
merită”, spunea Ionuţ Rentea, fiul pensionarului bătut cu bestialitate de un
tânăr din Craiova. Lovit în faţa nepoatei, bătrânul a intrat în stop
cardio-respirator.
Cosmin Drăgan (22 de ani) a pozat doar o zi în chip de inocent, declarând în instanţă că nu l-a lovit nici măcar cu o palmă pe om. Anchetatorii au dat ieri publicităţii imaginile surprinse de camerele de supraveghere aflate în zona în care a avut loc agresiunea.Şochează furia cu care şoferul BMW-ului s-a năpustit asupra lui Pavel Rentea (62 de ani), un bunic ieşit la plimbare cu nepoata de doar şase ani. Înregistrarea video arată cum bărbatul este lovit cu pumnii de tânăr chiar în faţa fetiţei, din cauză că traversaseră prea încet strada. Pensionarul se ridică greu şi pleacă mai departe. Însă Drăgan se întoarce cu aceeaşi înverşunare şi îi mai aplică bătrânului câteva lovituri. Şi de data aceasta Pavel Rentea se ridică pentru câteva secunde, dar se prăbuşeşte la pământ, intrând într-un stop cardio-respirator care avea să-i fie fatal.
Iustin Covei, beizadeaua penală
Dosarele lui Iustin Covei (foto), 23 de ani, sunt cele mai dubioase cazuri instrumentate de justiţia din Bănie. Deşi poliţiştii i-au întocmit din 2003 încoace mai multe dosare penale pentru conducere fără permis, scandaluri cu bâte şi cuţite şi accidente rutiere, acesta nu a stat nici măcar o zi în arest.
În urma accidentelor provocate de „Prinţişorul” din Bănie, mai multe persoane au fost rănite, având nevoie de spitalizare, însă tânărul a scăpat basma curată de fiecare dată, chiar şi atunci când a sfidat oamenii legii, înjurând şi lovind un poliţist. Abia în septembrie 2009, acesta a fost reţinut pentru infracţiuni informatice şi clonări de carduri. A fost însă nevoie de o acţiune a DIICOT Bucureşti. De data aceasta, dosarul este judecat de magistraţii de la Curtea de Apel din Capitală.
Iustin Covei provine dintr-o familie de magistraţi, tatăl său fiind judecătorul Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, iar unchiul său, procurorul Gheorghe Covei, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
Cazul „Dinu”
Anul trecut, la 25 iunie, Ionuţ Dinu (20 de ani) a împuşcat-o în cap cu arma de tir a tatălui său pe Alexandra Iancu (19 ani), o colegă de-a surorii sale. Victima a decedat la spital în ziua următoare.
Expertiza balistică a arătat că tânărul a împuşcat-o pe Alexandra cu intenţie directă. După numai două termene, completul de judecată condus de judecătorul Laurenţiu Anghel s-a pronunţat dispunând schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă. Tânărul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare fiind eliberat în aceeaşi zi. Laurenţiu Anghel, judecător la Tribunalul Dolj, a mai lăsat în libertate nişte interlopi care s-au împuşcat pe străzile din Craiova.
Cazul „Gorbunov”
Tribunalul Dolj a fost instanţa care a decis eliberarea asasinului moldovean Serghei Gorbunov. În urma jafului urmat de crimă săvârşit în urmă cu un an la Braşov, Consiliul Superior al Magistraturii a investigat eliberarea lui Gorbunov şi a constatat că acesta fusese eliberat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pe motiv că avea nevoie de o operaţie de glaucom.
Maria Nicola , judecătoare la Tribunalul Dolj, a decis întreruperea detenţiei timp de trei luni, deşi raportul medico-legal nu recomanda neapărat eliberarea ca unică soluţie pentru boala de care suferea infractorul. Revocată de CSM, Maria Nicola a fost repusă în funcţie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de alţi opt magistraţi doljeni.
Cazul „Cocoană”
Timişoreanul Adrian Cocoană l-a ucis pe Lucian Reja (28 de ani) în vara anului trecut, când a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea şi a intrat pe trotuar. Speriat de fapta sa, Cocoană a fugit de la locul accidentului. Iniţial, bărbatul a fost arestat şi ţinut după gratii de instanţele din Timişoara, însă avocaţii lui au obţinut strămutarea cauzei la Craiova, unde completul Bogdan Diaconescu , de la Tribunalul Dolj, a dispus judecarea în libertate a „ucigaşului cu Ferrari”.
Judecătorii au stabilit că individul nu este un pericol pentru ceilalţi. Cocoană era cunoscut în Timişoara ca fiind un şofer-problemă. Mai fusese amendat pentru provocare de scandal, după ce a înjurat un avocat pentru un loc de parcare.
Articoul intreg ACI

Da-i o nota
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *