Ce cred eu despre cazul din Caracal

Sunt atât de multe virgule în cazul ăsta încât te pierzi cu firea. Eu sunt ferm convins că e ceva mai mult decât putred aci.

Hai să o luăm pe rând.

  • “Criminalul”

Eu vă spun încă odată, tipu ăsta e cărăușul sau omu care racola fetele al vreunei rețele de trafic de persoane. Una girată de poliția Olt.

As putea jura că dacă s-ar începe ancheta spre ideea de trafic ar face un infarct subit în arest. Sau dacă ar începe să ciripească.

Omul făcea taximetrie ilegală într-un căcat de oraș. Unde oricine se știe cu oricine. Cu toate astea poliția nu s-a gândit să-l verifice după dispariții deși în ambele cazuri vorbim de mărturii că au fost luate la ocazie.

Cred că singura lui plată era faptul că se putea distra liniștit cu fetele. Fără presiunea că ar putea fi urmărit și prins. Apoi acestea erau luate de la el și scoase din țară.

Avea trei telefoane. Rudimentare toate. Fără GPS, Smart și chestii. Greu depistabile. Eu le-aș cataloga așa, unul de zi cu zi, altul pt contact cu rețeaua și poliția, altul pentru a liniști familiile victimelor. Să vedem ce zic și anchetatorii. Oricum zic ce vrea plua lor.

Alexandra a sunat la 112 de pe o cartelă preplătită, unul dintre numerele criminalului. Până azi, la 4 zile de la fapte, nimeni nu a cerut de la operator lista apelurilor spre și dinspre respectiva cartelă. Pentru că nu se vrea. Ar duce către adevărații vinovați. E nevoie de timp că ei să scape de numere și telefoanele cu, care au interacționat cu el.

Ce e cel mai ciudat este că, după ce a surprins-o că sunase la 112 și știa că polițiștii sunt pe drum spre el, criminalul s-a apucat să facă focu, să ardă probele.so să incinereze fata, proces care ar fi durat ore bune și apoi s-a culcat liniștit. Mă lași!

Sau știa prea bine că nu vine niciun polițist trimis de 112? Asta e întrebarea.

  • Victimele.

Fete tinere, frumoase, lipsite de apărare, vulnerabile, marfă ușor de traficat.

Sunt vreo 19 cazuri de dispariție de fete tinere din zonă în ultimii ani. Ghici câte au fost rezolvate de politie sau DIICOT? Ați ghicit!

  • Poliția.

Poliția a făcut tot ce era neomenește posibil să nu intervină. Poate și unde unii dintre șefii IPJ Olt au fost recent acuzați de asociere la grupuri interlope, cămătărie și proxenetism. Chiar unul dintre cei care stau acum la poarta lui Dincă, Dan Dumitrescu.

În cazul Luizei polițiștii i-au spus relaxați familiei să stea liniștită că poate e plecată după pluă și că revine ea. În cazul Alexandrei le-au zis inițial să vină a doua zi. Zi în care i-au ținut vreo 2-3 ore pe hol. Până și-au băut cafeaua. Eventual au alertat rețeaua.

Iar la telefon cu Alexandra au ars-o ironici și sictiriți.

Semn că erau obișnuiți cu răpiri, dispariții și demersurile familiilor disperate. Și n-aveau chef să se bage unde au ordin să nu se bage.

Nu știu dacă aș îndrăzni prea mult să zic și că l-au alertat imediat după apelul ei la 112. Să facă ceva cu ea urgent că se împute treaba.

N-au verificat camerele video decât la două zile după izbucnirea scandalului. Și au găsit filmări cu autorul și Alexandra în mașina lui. Chiar în fața liceului din Caracal spre care ea plecase. Deci era foarte simplu de găsit autorul. Treabă de maxim două ore. Dacă se voia.

Surprinși de fapte, polițiștii au început să-și șteargă urmele de complicitate. Mai întâi au dat vina pe STS, procurori apoi pe Alexandra că nu le-a dat adresa unde era captivă. Tupeu. Toate minciunile poliției locale și IPJ Olt au fost demontate grav.

Acum păzesc criminalul cu strășnicie și se asigură că nu spune decât ce e bine pt ei să spună.

  • Faptele.

Varianta “oficială” o știți. Pe cea reală, nu.

Odată, nu e clar dacă fetele sunt vii sau nu. Cum ziceam acu vreo două zile, înclin să cred că nu mai sunt acum, mai ales după explozia din media.

Mărturiile criminalului sunt contrastante și incoerente total. Dar convenabile agenților. Poliția s-a grăbit să extragă ideea că a acționat singur, că a ucis-o pe Alexandra imediat după apelul la 112 iar pe Luiza după ce a răpit-o și că a scăpat de cadavre. Unul aruncat în Dunăre iar altul ars.

Ca să arzi un cadavru uman în benzină, într-un butoi, e nevoie de atâta benzină cât ți-ar lua să parcurgi vreo 4-5000 de kilometri. Și de timp. Și de un foc uriaș. Sunt studii pe net. Căutați.

Să faci asta în juma de zi în curte, printre case și fără să ridici suspiciuni e demență curată.

Ai nevoie de suficientă benzină cât să menții o temperatura de peste 1500 de grade preț de multe ore. În crematoriu incinerarea durează peste 2 ore. În butoi, poate zile. Temperatura flăcării de benzină este intre 1300-1400 grade Celsius.

Ce a dat totul peste cap a fost istețimea și prezența de spirit a Alexandrei. A ochit un telefon, a sunat la 112, a dat toate detaliile posibile cu un calm fabulos.

Ce nu știa ea era că polițistul pus în legătură cu ea de 112 nu avea chef să fie deranjat de încă o fată răpită. Era obișnuit. I-a purtat pe toți pe căi greșite deși avea de la STS o arie probabila iar de la Alexandra chiar cartierul în care fusese dusă și era ținută captivă.

Vorbim de un cartier din Caracal în plua mea, nu din NY. Câteva case acolo. Cu toate astea poliția a plecat să bată pe la alte uși.

Au întârziat suficient cât să se scape de fete, de urme, de tot. Au făcut descinderi la alte adrese și plimbări aiurea.

Apoi s-au dus unde trebuie. Acolo, deși legea le permitea, au mai stat câteva ore în fața porții. Nu fără să mintă că nu i-au lăsat procurorul. Ceea ce nu e adevărat.

Procurorul le-a spus că dacă intră fără mandatul de percheziție toate probele devin nule. Deci să aștepte încă puțin. Mandatul l-au primit imediat. Dar tot n-au intrat.

De fapt ei nici n-au venit la intervenție. Abia pe la ora 5:30 dimineața, cu 30 minute înainte de deschidere, au catadicsit să vină echipajele pt descindere.

Încă odată, nu avem cadavre, nu avem urmele crimelor, nimic. Și chiar nu ai cum să tai un cadavru fără să lași urme de sânge. O pată cât vârful unui ac e descoperită și după 300 de ani. Aci nu avem.

Iar să arzi cadavrul întreg într-un butoi iese din discuție. Ar dura zile întregi.

Mai e un detaliu, ambele familii au fost sunate ulterior de un bărbat și le-a fost spus că fetele s-au combinat și au plecat din țară și sunt bine. Rețetă tipică de liniștire a familiilor fetelor răpite. Funcționează în cazul familiilor fără Dumnezeu. Dar uite că aci nu e cazul, oamenii s-au zbătut să își găsească copiii.

Mai e un aspect, apelând la 112 Alexandra a făcut să se demareze ancheta. Altfel, plua, avea grijă poliția să o tot împiedice. Apelând 112 Alexandra a dat nucleara IPJ Olt și i-a forțat să se asigure că nu e găsită. Cel puțin nu în viață.

Ce știu este că varianta oficială actuală convine cel mai mult poliției și rețelei. Un criminal, cadavre dispărute fără urme, niste polițiști care și-au făcut exemplar datoria și nici urmă de trafic.

O mustrare mică pentru agentul care n-avea chef de ea la telefon și atât.

  • Varianta mea.

De fapt sunt două. Omul sigur e parte dintr-o rețea de trafic de fete, asta am tot zis. Niciuna nu disculpă poliția Olt și implicarea ei. Dimpotrivă.

Dar rămâne problema ciripirii și a faptului că ascunde ceva și protejează pe cineva. Așa e, o face. Se vede din declarațiile incoerente și lipsite de dovezi. A derutat anchetatorii, și așa derutați, cât de mult a putut.

Ori face trafic de fete cu implicarea fetei lui, măritată cu un moș italian mafiot și foarte bogat și a băieților lui plecați în Italia. Care cine știe cu ce se ocupă pe acolo. Și atunci are motive al dracului de serioase să ia totul asupra lui.

Ori nu e vorba despre copii ci legături cu o rețea violentă din Olt, rețea care i-a spus clar că familia lui va plăti dacă ciripește. Mai ales că vorbim de interlopi și polițiști implicați.

Eu merg pe o combinație între cele două.

*poza e luata de pe net

Da-i o nota
3 replies
  1. Flo
    Flo says:

    Pff.. “jigodie”, “smenta”, “antena 3” sau star… toti sunt experti in criminalistica si sunt mult mai destepti decat procurorii, adunând probele de pe net si din alte ziare de can can.
    Un lucru clar: nu vom stii date din dosar pana la finalizarea cazului.

     
    Reply
  2. Mihai Ana Liliana
    Mihai Ana Liliana says:

    Și eu cred că e ceva suspect, în cazuri de genul acesta primul lucru pe care îl faci e Sá afli cat mai multe detalii despre atacator și să ceri localizarea, sfatuind.o pe Alexandra să lase apelul să meargă în continuare, ascunzând telefonul, și cred că nu mandatul a fost problema, ci lenea lor și faptul că poate decât sunt mână în mana. Și mie mi s.a părut suspect intervalul de timp scurs de la apelul Alexandrei până la intervenția lor, un interval în care putea foarte bine să își ascundă urmele. Ceea ce mă revoltă și mai mult e că niciunul dintre ei nu s.a pus în locul părinților victimelor. E foarte dureros sa știi că puiul tau e dar dispărut, și nu știi dacă mai e sau nu în viața,!!!! Eu am avut și eu o fetiță și îi pot înțelege cât de cât. Eu tot am speranța că cel puțin Alexandra și Luiza vor reveni acasă în siguranță!

     
    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *